Vészlétra felülvizsgálat

Vészlétrák, vészhágcsók, vészkijárati kilépők időszakos felülvizsgálata jogszabály alapján (MSZ 15670 szabvány) történik. Az időszakos biztonsági ellenőrzésük használatba vételi eljárás előtt, és időszakosan 5 évente kell elvégezni terheléspróbával. A terheléspróba egy szabadon kiválasztott lépcsőfokra elhelyezett 120 kg-os súlyterheléssel történik. Megvizsgáljuk, hogy a vészlétra, vészkijárati kilépő, vészhágcsó biztonságos-e, mérésekkel és szemrevételezéssel ellenőrizzük a létrák műszaki állapotát, kialakítását a vonatkozó szabványnak és rendeletnek megfelelően.

Az időszakosan ismétlődő vészlétra felülvizsgálatok szükségesek, ha e munkaeszközök állapotában bekövetkezett változások, környezeti hatások és ritka használatuk miatti fel nem tárt hibáik, amelyek vagy menekülés meghiúsulásához vezethetnek, vagy hatósági ellenőrzés kapcsán derülhetnek ki és büntetőjogi, munkavédelmi felelősség is terhelheti az üzemeltetőt, amennyiben a vészlétrák, vészhágcsók, vészkijárati kilépők állapota közvetlen életveszélyes.

A felülvizsgálatról jegyzőkönyvet állítunk ki, amely tartalmazza a szabványban előírt paramétereknek való megfelelést, illetve az esetleges hiányok, hibák pótlására, javítására vonatkozó ajánlásokat is.

+36/70 458 1994 (Tűzvédelem - Tűzgátló lezárások) +36/70 394 3636 (Munkavédelem - Minőségirányítás)