Valmar-Safety Kft - munkavédelem Valmar-Safety Kft.

Tűzvédelmi szabályzat

A tűzvédelmi szabályzat célja a tűzesetek megelőzése és az esetlegesen keletkezett tűz szakszerű felszámolása. A vállalat vezetőjének a kötelessége, hogy a hatályos tűzvédelmi jogszabályok előírásaival összhangban meghatározza a gazdálkodó szervezetre vonatkozó tűzvédelmi és biztonsági követelményeket, és gondoskodjon róla, hogy azokat minden érintett megismerje, illetve, hogy azok végrehajtását munkajogi eszközökkel biztosítsa.

A jogszabályok csak általános rendelkezéseket tartalmaznak, ezért van szükség egy, az adott vállalat sajátosságait figyelembe vevő, egyedi belső szabályozásra. A tűzvédelmi szabályzatot legalább középfokú tűzvédelmi képesítéssel rendelkező személy készítheti el és módosíthathatja, kivéve azokban az esetekben, ahol a jogszabály felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő.

101/2023. (XII. 29.) BM rendelet a tűzvédelmi szabályzat készítéséről (hatályos módosítása: Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) módosításáról szóló 30/2019. (VII. 26.) BM rendelet) előírja, hogy a tűzvédelmi szabályzat elkészítése kötelező, ha cége:

Mit tartalmaz a tűzvédelmi szabályzat?

A tűzvédelmi szabályzat az alábbi (kötelező) elemeket tartalmazza:

Az általános tűzvédelmi szabályzat

A gazdálkodó tevékenységet folytató magánszemélyeknek, a jogi személyeknek általános tűzvédelmi szabályzatot kell készíteniük, ha a vállalkozásba tartozó családtagjaik vagy munkavállalóik száma nem éri el az 5 főt.

Az Általános Tűzvédelmi Szabályzat kiterjed:

Miért válasszon minket a tűzvédelmi szabályzat elkészítéséhez?

Cégünk hosszú távú, kiváló szakmai tapasztalattal rendelkezik a munka-, és tűzvédelmi feladatok elvégzése terén. Kiemelt célunk, hogy költséghatékony, magas színvonalú szolgáltatásokkal segíthessük ügyfeleinket az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés megvalósulása érdekében.

Tűzvédelmi szabályzatát cége működésének egyedi sajátosságai alapján, a jogszabályi keretek maradéktalan betartása mellett – naprakész tudással, a részletekre való fokozott odafigyeléssel, korszerű és preventív szemlélettel készítjük el Önnek.

Számunkra a munka minősége és a balesetek elkerülése az elsődleges, és minden megbízást örömmel teljesítünk - legyen szó kisebb vagy nagyobb cégről. Szeretnénk többet nyújtani, ezért tudásunkat és tevékenységi körünket is folyamatosan fejlesztjük, rugalmasan, megrendelőink igényeihez igazodva - személyre szabottan végezzük munkánkat.

A határidők és a jogszabályok betartására kiemelt figyelmet fordítunk, ahogy arra is, hogy ügyfélközpontú szemléletünkkel hatékonyan szolgálhassuk cége érdekeit azáltal, hogy széles körű, átfogó ismereteket és kézzelfogható tudást nyújtunk Önnek a tűzvédelmi feladatok optimális ellátása érdekében.

Új partnerek megkeresése esetén gyors helyszíni tanácsadást biztosítunk, árainkat az Ön igényeihez és az elvégzendő munkához igazítva - mindig egyedileg határozzuk meg.

Amennyiben tűzvédelmi szabályzatra van szüksége, vagy bármilyen egyéb tűzvédelmi szolgáltatást szeretne igénybe venni, vegye fel velünk a kapcsolatot - velünk biztonságban tudhatja munkatársai testi épségét!

Cégünk tűzvédelmi oktatás megtartásával is foglalkozik, keressen minket további információért bizalommal!