Valmar-Safety Kft - munkavédelem Valmar-Safety Kft.
Tűzgátló lezárások, falátvezetések

A kivitelezés során a tűzvédelmi tervben - a tervező által meghatározott feltételek alapján - meghatározott feltételek alapján kell a különböző tűzgátló szerkezetek, faláttörések beépítését végrehajtani.

Élet- és vagyonvédelmi szempontból egyaránt fontos a tűz és a füst terjedésének gátlása, melynek egyik elemeként azokon a helyeken, ahol vezetékrendszer keresztezi az épületszerkezeteket, tűzgátló lezárásokat kell alkalmazni.

A tűzgátló szerkezetek tömítésének bármely alkalmazási területén kulcsfontosságú a tűz terjedésének megfékezése annak érdekében, hogy maximálisan védjük az emberi életet és a vagyontárgyakat. A tömítendő rések keletkezhetnek a falakon és födémeken történő átvezetéseknél akár a nem megfelelő kivitelezés, akár a szerkezeti mozgások miatt.

Tűzgátló alapszerkezetek áttöréseinek tűzgátló lezárása

A tűzgátló alapszerkezeteken kialakított áttöréseknél, a gépészeti és a villamos vezetékek, vezetékrendszerek átvezetésénél a tűzterjedés elleni védelem biztosítására alkalmas tűzgátló rendszerek:

Tűzgátló anyagok fajtái:

A tűzgátak kivitelezését csak 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet 1. mellékletének 15 pontjában meghatározott Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők. szakvizsgával rendelkező személy végezheti. Az elvégzett feladatról kivitelezői nyilatkozatot kell kiállítani.

Vállaljuk tűzgátló lezárások, faláttörések kivitelezését, javítását szakvizsgával rendelkező szakemberek által, a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Keressen minket elérhetőségeinken az alábbi linkre kattintva: https://valmar- munkavedelem.hu/kapcsolat