Valmar-Safety Kft - munkavédelem Valmar-Safety Kft.
ADR tanácsadás

Családi vállalkozásunk hosszú ideje azért dolgozik, hogy a lehető leghatékonyabban segítsen – elméleti és gyakorlati szinten is – eligazodni a munkavédelem és tűzvédelem olykor kacifántos útvesztőiben. Teljes körű szolgáltatásaink mellett arra is fokozottan odafigyelünk, hogy folyamatosan bővítsük a portfóliónkat, így téve maximálisan eleget a megbízói igényeknek. Örömünkre szolgál tehát, hogy egy új szegmenssel, mégpedig ADR tanácsadással is kiszélesíthettük színvonalas szolgáltatásaink körét.

ADR tanácsadás – mikor lehet erre szüksége?

Minden olyan vállalkozásnak, ami veszélyesnek minősülő árut/hulladékot szállít vagy szállíttat magyarországi közúton, ADR biztonsági tanácsadót is kell alkalmaznia. De nem csak fuvarozásnál törvényi kötelezettség, hanem akkor is, ha a cég a veszélyes áru szállításhoz kapcsolódóan bármilyen más tevékenységet (ki- vagy berakodást, csomagolást) végez. Minden ilyen esetben, a veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadóról szóló 25/2014. NFM rendelet alapján, kötelező veszélyes áru szállítási biztonsági (ADR) tanácsadót alkalmazni, és ezt írásban is bejelenteni a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál.

Családi vállalkozásunk az ország egész területén vállal veszélyes áru szállításához kapcsolódó, professzionális ADR tanácsadást. Ha kell, megállapítjuk, hogy vállalkozásának valóban szüksége van-e a törvényi előírások szerint ADR tanácsadóra, az előzetes felmérés után erről hivatalos szakvéleményt küldünk. ADR tanácsadásunk rendszeres és alkalmi megbízások esetén is igénybe vehető; segítségére lehetünk többek között a veszélyes áru szállítással kapcsolatos dokumentumok, jelentések összeállításában, de akár a veszélyes áruk csomagolásához kötelező minősített csomagolóeszközök, veszélyességi bárcák beszerzésében és ellenőrzésében is számíthat ránk. A feladóknak, fuvarozóknak, csomagolóknak, illetve mindenkinek, aki a veszélyes áru szállításában részt vesz, megbízás esetén ADR oktatást is tartunk.

Milyen konkrét esetekben lehet szüksége ADR tanácsadó segítségére?

Azért, hogy szemléletesebbé tegyük, a teljesség igénye nélkül összeállítottunk egy listát azokról a helyzetekről, mikor biztos szükséges az ADR tanácsadás.

Szeretne bővebben információkat kapni ADR tanácsadásunk kapcsán? Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!