Valmar-Safety Kft - munkavédelem Valmar-Safety Kft.
Minőségirányítási rendszerek (MIR)

Az ISO 9001 minőségirányítási rendszer jelenleg a világ legelterjedtebb minőségfejlesztési szabványa, amely már egymilliónál is több szervezettel rendelkezik a világ mintegy száznyolcvan országában. Az ISO 9001 az egyetlen olyan, a Nemzetközi Szabványosítási Szervezet (ISO) által kiadott szabvány a 9000-es családban, amely a megfelelőség értékelésére használható. Az ISO 9001 a menedzsmentrendszerek olyan alapszabványa, amely a folyamatokat helyezi középpontba, és segíti az adott vállalat munkatársait a motivált, hatékony munkavégzésben.

A minőségirányítási rendszer (MIR) bármely szervezet számára elengedhetetlen lehet annak biztosítására, hogy az általuk forgalmazott termékek vagy a kínált szolgáltatások mind a vevők, mind pedig az egyéb, általános elvárásoknak is megfeleljenek. A minőségirányítási rendszer éppen ezért hozzájárulhat cége teljesítményének fokozásához, a fenntartható fejlődéshez, valamint növelheti a vevői elégedettséget is.

Legyen szó bármilyen cégről, a hatékony irányítás egyik legfontosabb eleme a megfelelő ISO irányítási rendszer bevezetése, illetve hatékony alkalmazása. Az ilyen rendszerek segítségével biztosítható, hogy az adott termékek, illetve szolgáltatások ne csupán a vevői elvárásoknak feleljenek meg, de a piacági előírásokkal is teljes mértékben összhangban legyenek. A rendszer kiépítése ugyanakkor minden esetben az adott szervezet egyedi sajátosságai szerint történik, testre szabott megoldásokkal segítve a hosszú távú célok elérését.

Az ISO irányítási rendszerek képesek biztosítani, hogy bármely szervezet vagy vállalat magas színvonalon szolgálhassa ki vásárlóit, így az adott vállalat egyszerre növelheti teljesítményét, valamint járulhat hozzá a hosszú távon is fenntartható növekedéshez, valamint a vásárlók igényeinek kielégítéséhez. Az ISO minőségirányítási rendszerek bevezetése bármely vállalat számára stratégiai jelentőségű döntés, azonban mindez képes garantálni a minőség folyamatosan magas szinten tartását, valamint a hosszú távú vevőszerzést.

Mit jelent az ISO 9001:2015 elnevezés?

Az ISO 9001 minőségirányítási rendszerek korábbi, ISO 9001:2008 szerinti szabványát 2015-ben a piaci igények szerint átdolgozták, így ma az ISO 9001:2015 szabvány van érvényben.

Az ISO 9001 minőségirányítási rendszer különleges előnyei:

Minőségirányítási rendszerek kiépítése az ISO 9001:2015 szerint

A MIR kiépítése egy komplex folyamat, mely a vállalat működésének különböző részeire terjedhet ki. A rendszer kiépítésének fontos eleme a MIR politika meghatározása, az egyes felelősségi körök és erőforrások biztosítása a MIR bevezetése számára, valamint a MIR folyamatstruktúrájának kialakítása. A folyamat során létrehozzuk és bevezetjük a minőségirányítási rendszert, kitérve a minőségtudatos működtetéshez szükséges képzésre.

A MIR kiépítésének egyéb pontjai:

ISO minőségirányítási rendszer vállalkozása támogatására

Az ISO 9001 tanúsítvánnyal bíró vállalatok számos területen előnyben részesülnek versenytársaikkal szemben, hiszen:

Miért lenne szüksége az ön vállalatának is ISO 9001 tanúsításra?

A minőségirányítási rendszer bevezetése egyszerűen

Felülvizsgálat és audit

A tanúsítás előtt belső ellenőrzés keretében felmérjük a bevezetett minőségirányítási rendszer megfelelőségét, hatékonyságát, valamint a tanúsításra való felkészültséget. A tanúsító auditra (vagy más néven helyszíni vizsgálatra) való felkészülés során segítünk a megfelelő tanúsító szervezet kiválasztásában, kapcsolatot létesítünk a kiválasztott tanúsító szervezettel, valamint nem csak koordináljuk, de részt is veszünk a tanúsítási eljárásban a tanúsítás teljes időtartama alatt. A tanúsító audit során a tanúsító szerv független auditorai a helyszíni vizsgálat alatt a bevezetett minőségügyi rendszer működésére vonatkozó, jól meghatározható bizonyítékokat keresnek.

Legyen cégének is megfelelő ISO irányítási rendszere

Kérjen ajánlatot most!

Válent Brigitta / +36/70 394 3636

vagy

Kapcsolat