Valmar-Safety Kft - munkavédelem Valmar-Safety Kft.

Tűzvédelmi oktatás

Cégünk a megfelelő szakértői engedélyekkel és szakmai tapasztalattal az Ön igényeihez mérten teljes körű tűzvédelmi oktatást is vállal.

Szolgáltatásunk keretében:

A tűzvédelmi oktatás tananyagát a tananyag készítésére jogosult vagy az általa felkészített személy oktathatja.

Ahol a 9/2015. (III. 25.) BM rendelet középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő, a tűzvédelmi oktatás tananyagát legalább középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készítheti el. Azokban az esetekben, ahol jogszabály felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő, a tűzvédelmi oktatást kizárólag felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy tarthat.

Mikor kell tűzvédelmi oktatást tartani?

A munkáltatónak tűzvédelmi oktatás keretében kell gondoskodnia arról, hogy a munkavállaló:

elsajátítsa és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzen a tűzvédelem elméleti és gyakorlati ismereteivel.

Az 1996. évi XXXI. törvény (a tűz elleni védekezésrõl, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról) előírja, hogy:

További információk

A tűzvédelmi oktatást munkaidőben kell tartani, amelynek gyakoriságát a tűzvédelmi szabályzatban a munkáltatónak kell meghatároznia. Soron kívüli oktatást indokolt tartani pl. tűzesetet követően, vagy ha a tűzvédelmi helyzetre kiható változás következik be (pl. a tevékenységhez használt anyagok tűzveszélyessége változik).

Amennyiben a szervezet tűzriadó terv készítésére kötelezett, az abban foglaltakat évente egy alkalommal kell gyakoroltatni a munkavállalókkal. A tűzvédelmi oktatást érdemes a munkavédelmi oktatással összevonva tartani.

Cégünk szolgáltatásának részét képezi a tűzvédelmi oktatás oktatási naplóban való kötelező dokumentálása, amelynek tartalmaznia kell az oktató és a résztvevők aláírását, illetve az oktatási tematikát.

Oktatóink több évtizedes tapasztalata és folyamatos továbbképzése lehetővé teszi, hogy az ország egész területén minőségi és hatékony tűzvédelmi szakvizsgát is tudjunk biztosítani.

A tűzvédelmi oktatás a munkavállalók megfelelő képzésével jelentős mértékben csökkenteni tudja egy tűzeset kialakulásának kockázatát, és mentesíti a munkavállalót az esetleges tűzvédelmi bírságok kiszabásától.

Ügyeljen munkavállalói és környezete biztonságára, kérjen tőlünk ajánlatot tűzvédelmi oktatásra, és ha bármilyen további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!